18/04 - Bliklopen

Vooraleer we echt kunnen beginnen bewegen moeten we eerst onze loopklossen maken (tenzij je er thuis al hebt kan je deze gebruiken!De blikken worden aan weerszijden doorboord. Door de gaatjes wordt een touw gehaald dat in een lus wordt vastgeknoopt. Vervolgens kan men op de blikken gaan staan en de touwen ter stabiliteit in de handen nemen. De touwen worden een beetje strakgehouden zodat de blikken beter onder de voeten blijven.

Nu moeten we het parcour nog maken! Je kan je eigen parcour maken of je kan ons parcour namaken.Hoepels/fietsbanden: het is de bedoeling dat je met de blikken aan je voeten in de fietsband gaat staan en deze over je heen trekt zonder te vallen. Dit doe je in beide fietsbanden.Springtouwen: Loop doorheen de springtouwen zonder ze te raken.


Limbo: Neem 2 stoelen en plaats deze naast elkaar. Leg hier horizontaal een stok over. Loop onder de stok door zonder te vallen!Slalom: Plaats 4 schoenen zoals op de tekening en slalom erlangs zonder de schoenen te raken.Probeer nu de bal in het (zelfgekozen) doel te shotten, zonder van de blikken te vallen.


Je kan dit parcour alleen proberen of je kan er een race van maken met je speelmaatje. Als je het alleen doet kan je proberen je eigen tijd steeds te verbreken. Je kiest de manier die jij het leukste vindt! Veel plezier!

3 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok