17/04 - Verspringen & trampolinespringen

Aangezien de jongens het gisteren misschien moeilijker hadden, kunnen ze vandaag hun talenten eens laten zien.

Trampoline

Deze opdrachten kan je enkel doen als je een trampoline bezit. Anders ga je verder naar ‘verspringen’.Trampotwister: Heb je het spel twister thuis liggen? Super, leg het twister-spelkleed op je trampoline en dan kun je meteen beginnen. Zo niet? Haal je krijtjes eens boven en teken cirkeltjes in 4 kleuren, op die manier krijg je ook het twister-spelkleed. Als alles klaar staat, begin dan maar te spelen!


Trampalfabet: Ondanks dat het vakantie is, willen we jullie taalkennis toch nog eens testen. Houd je krijtjes van het eerste spelletje bij de hand en schrijf nu alle letters van het alfabet op de trampoline. Je speelmaatje of je ouders zeggen je nu een woord dat jij moet spellen door op de juiste letters te springen of je houdt samen een quiz waarvan jij de juiste antwoorden spelt door op de juiste letters te springen.

Probeer een aantal gekke kunstjes op je trampoline! Inspiratie nodig? Check volgende site: http://www.trampolinetrucjes.simpsite.nl/


Verspringen

Om even op te warmen kun je een hoepel of een fietsband op een bepaalde afstand van je leggen in het gras en probeer je hierin te springen vanaf een afzetlijn. Is dit te makkelijk, dan leg je de fietsband steeds verder.Touwspringen

We hebben nog een extraatje! Neem jullie springtouwen erbij. Begin met een paar keer normaal te springen (opwarming) en probeer dan volgende challenges:

  • zo veel mogelijk sprongen in 1 minuut

  • gekke trics: springtouw kruisen, op 1 been, het touw omgekeerd draaien, met meerdere in een touw springen

  • wie kan het langst van je familie springtouwen?3 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok