• Tom

16/04 - Katapulteren + waterballenbad

Dinsdag hebben we onze mikvaardigheden al eens geoefend, dit gaan we vandaag nog eens doen. Zoek twee evenwijdige stokken, die stevig op zichzelf blijven staan (bijvoorbeeld; stokken die de mama of de papa in de grond slaat met een hamer, of de poten van een stoel, …) en verbind ze met een rekker. Zoek een doelwit, zoals opgestapelde emmers, een opgehangen hoepel, ... en een voorwerp waarmee je kan gooien, zoals een voetbal, of een tennisbal. Plaats het gekozen voorwerp in de rekker, trek het naar achter en katapulteer!Lukt het jou niet om zo’n groot exemplaar te bouwen? Geen probleem! Hier kun je leren hoe je een miniatuur katapult bouwt. Iets kleiner, maar plezier verzekert!
Is al dat katapulteren een beetje te veel geworden voor jou? Dan is het tijd om weer nat te worden! Zoek een grote bak die je vult met water (dit is leuk om buiten te doen, maar je kunt ook het bad gebruiken), en zoek verschillende voorwerpen die je in het water plaatst. Dit kunnen kleine of grote balletjes zijn, speelgoed figuurtjes, badeendjes,… Nu is het de bedoeling dat je de voorwerpen uit het water haalt zonder je handen te gebruiken! Je kan dit doen met je voeten, met je ellenbogen, met je mond, … Om in beweging te blijven kun je wat verder starten, zodat je telkens naar de bak moet lopen en het figuurtje ook elke keer terug op jouw beginplaats moet leggen voor je het volgende pakt.4 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok