16/04 & 17/04 - De mooiste films om thuis te bekijken

Als je niet naar de cinema kan, dan installeer je er gewoon eentje in je eigen woonkamer: deze prachtige, ontroerende en splinternieuwe films voor kinderen bekijk je gewoon online.

1. Haal de cinema in huis met JEF Via de website van JEF en het online platform van Dalton kan je eigenwijze kinder- en jeugdfilms online bekijken, zelfs nieuwe films die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien.  Wij nestelen ons alvast op de sofa voor De club van lelijke kinderen (9+), een spannende dystopie op kindermaat (dat is beter dan het klinkt) over een oorlog van kleur tegen een grijze wereld.  2. Op berenjacht met Ketnet Zo lang de coronacrisis duurt kan je op Ketnet elke ochtend een mooie kinderfilm bekijken, in de Ketnet Cinema. En als je er eentje gemist hebt, kan je de films achteraf nog online herbekijken.  Onze favoriet? Wij gaan op berenjachtover vijf dappere kinderen die op avontuur trekken, op zoek naar echte beren. En achteraf kan je ook zelf op berenjacht in je eigen buurt, want heel wat mensen hebben er eentje verstopt achter hun raam. Hoeveel beren kunnen jullie spotten?  3. Je eigen première met Lumière Ook Lumière biedt online films aan die normaal gezien in de bioscoop zouden draaien, met een uitgebreid aanbod voor kinderen én grote mensen. Voor een zacht prijsje kan je een film twee dagen lang huren.  Wij kiezen alvast voor Marona, een animatieparel van Belgische makelij over een snoezig straathondje met een hartvormig neusje. 4. Een documentaire op kindermaat  Wist je dat Ketnet ook vijf Vlaamse kinderdocumentaires maakte? De korte docu's van Ket & Doc, gericht op kinderen tussen negen en twaalf, vertellen elk een waargebeurd verhaal en tonen de wereld door de ogen van een kind. Dat telt als huiswerk, als je het ons vraagt.  Zo is er Circus zonder tentover Romy die naar een pretpark in Frankrijk reist met het reizende circus van haar familie.


Bron: https://www.uitmetvlieg.be/uittip/de-mooiste-films-om-thuis-te-bekijken-0Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok