• Tom

14/04 - Balsporten

Vandaag laten we het dansen even achterwegen en kunnen jullie ons eens jullie bal-skills tonen.


Neem een voetbal en zoek een speelmaatje (ga hiervoor niet buiten je huis). Ga nu naast elkaar voor een lege muur staan en klop met je vuist om de beurt de bal tegen de muur met een bots. Wanneer het een persoon niet lukt om de bal met slechts 1 bots tegen de muur te kloppen, verliest.Als je niet gewonnen hebt bij muurtje klop, niet getreurd. Het is nog niet gedaan voor vandaag!
Bij het volgende spelletje gaan we werken aan je conditie. Houd de bal bij de hand want ook die heb je nu nodig, neem ook een tweede bal erbij. Markeer in het gras vier punten, gebruik hierbij bv. schoenen, kegels… (zie foto)


Duidt ook een startlijn aan (op de foto is de haag de startlijn).


Als dit allemaal klaar staat kunnen we beginnen. We gaan weer naast elkaar klaarstaan bij de startlijn.


Loop naar de eerste schoen en leg je bal daar neer, loop daarna terug naar de start en tik de haag. Hierna loop je opnieuw naar de bal en leg je die bij de tweede schoen. Loop opnieuw terug en tik de haag opnieuw. Doe zo verder tot de bal bij de vierde schoen ligt en neem deze terug mee naar de haag.Wie als eerste de haag met de bal tikt wint.

Als je alleen bent, kun je deze opdracht ook uitvoeren door je looptijd te timen en je eigen tijd te verbreken! Of je kan een vriend uitdagen (via de telefoon natuurlijk!) om beter te presteren.


We hebben nog een #challenge voor jullie, maar in plaats van een bal, gebruiken we nu een (nieuwe) wc-rol. Probeer zoveel mogelijk op de wc-rol te shotten zonder hem op de grond te laten vallen. Probeer elkaar te verslaan of probeer onze persoonlijke score van 10 te verbreken ;-)

Als dit te moeilijk is mag je dit natuurlijk ook met een bal doen.
Wat is de tussenstand ondertussen? Met deze laatste opdracht kan je maar liefst 10 punten verdienen! Als je een basketbalring in je tuin hebt dan is dat perfect, dan kan je meteen beginnen! Anders zul je zelf een basketbalring moeten maken: Neem een emmer en hang deze aan tak van een boom die voldoende hoog is, zoals op de foto (vraag hierbij hulp van papa of mama).

Gooi elk 10 keer en probeer zoveel mogelijk te scoren. Voor elke keer dat je kan scoren, verdien je 1 punt.

Onze opdrachten voor vandaag zitten erop. Wie heeft er gewonnen? Hoeveel heb je gescoord? Heb je ons persoonlijk record wc-rol shotten verslaan? Wij hebben ons alvast geamuseerd, jullie ook?

7 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok