• Tom

11/04 - Ter land, ter zee en in de lucht

Het is de bedoeling om vanuit de grond te groeien als een echte plant tot helemaal hoog in de lucht. Dit kan maar op 1 manier; vervul telkens de bijpassende opdrachtjes en verdien zo water om de plant te laten groeien. Druk eerst deze mooie foto af, of probeer het na te tekenen op een groot blad.


Op het land

We beginnen op het land. Er is helemaal nog geen sprake van een bloem, we moeten het zaadje nog planten en voor je het zaadje mag tekenen op het blad bij ‘ de aarde’ zal je op zoek moeten gaan naar 4 levende diertjes en 3 verschillende blaadjes. Dit kan in je tuin, op straat, in het bos (neem een volwassene mee als je buiten je tuin gaat) bij jou in de buurt. Laat de diertjes maar rond lopen maar misschien kan je proberen om een foto te trekken? Hup Hup Hup doe je best! Wat gebruiken de boeren om de aarde om te ploegen? Print de kleurplaat af en kleuren maar!


In het water/ de zee

Goed bezig, je bent al een stuk verder in de groei van de plant. Teken maar een stengel tot aan het water. Nu moeten jullie de woeste zeeën doorkomen. In de zee zijn heel veel vijanden op je pad, denk maar aan piraten, haaien, walvissen, grote vissen, … . Probeer deze te verslaan! Eerst moeten jullie een zee creëren. Als je de mogelijkheid hebt om te krijten in je tuin of op je stoep kan je een grote blauwe zee tekenen, denk aan elk detail dat je in de zee tegen komt. Als je niet kan krijten kan je aan een volwassene vragen voor een groot papier ( hang desnoods 4 A4 papieren aan elkaar) en dan leg je dit op de grond en begin je ook maar erop los te tekenen. Zoek een stok/ wapen en versla de vijanden! Jullie kunnen dit!! Maak een papier bootje (vraag maar hulp aan mama/papa) en zet hem mee op jullie zee!

In de lucht

Ho ho hooo! Al zo hoog, ik hoop dat jij geen hoogtevrees hebt? Teken de stengel verder tot in de wolken, als je durft natuurlijk! Laten we ons zelf uitdagen, zoek potjes in de keukenkast en maak een toren heeeelemaal tot in de wolken! Wie kan de grootste toren maken met potjes? Vergeet de toren niet te meten hé! Zijn jullie al eens in een vliegtuig geweest? Laat mama en papa een papieren vliegtuig bouwen (als je dat zelf kan zou dat nog beter zijn!) en versier hem daarna zo mooi als je kunt met alles wat je thuis in de knutselkast vindt! Je kan hem nu eens uit proberen, hoe ver vliegt jouw privéjet?


Vergeet nu niet in de wolken een mooie bloem te tekenen want jouw plant heeft genoeg water gekregen om uit te bloeien tot een mooie bloem. Goed zo! De vriendjes van Bummie zullen heel blij zijn met hun nieuwe huisgenoot: Jef de plant!

18 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok