• Tom

10/04 - Paasdecoratie

KNUTSEL VROLIJKE TAFELDECORATIE VOOR PASEN


Pasen is het moment om de knutselspullen weer uit de kast te toveren. Van eieren schilderen en verstoppen tot het knutselen van een paashaas, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om het huis nog gezelliger te maken hebben we weer een leuk knutselwerkje bedacht. In vier stappen maak je een paashaas en een paaskuiken van ijslollystokjes.

BENODIGDHEDEN

1 Vel geel papier

1 Vel oranje papier

2 Vellen wit papier

11 IJslollystokjes

Kleurpotloden, krijtjes of verf

Lijm

Schaar

STAP 1

Knip uit het gele vel de vleugels, bek en haarsprieten van het paaskuiken. Uit het oranje vel knip je de poten. Uit het witte vel knip je de poten, neus en oren van de paashaas. De bek van het paaskuiken maak je door een ruit op het vel te tekenen en deze uit te knippen. De bek van de paashaas maak je door een acht te tekenen op het witte vel en deze uit te knippen. Pak een perforator en maak gaten in het witte vel. De rondjes die je hiermee uitdrukt gebruik je voor de ogen.

STAP 2

Voor het paaskuiken heb je acht stokjes nodig. Voor de paashaas heb je er drie nodig. Leg stokjes voor het kuiken naast elkaar. Knip het witte vel op gelijke breedte en hoogte. Doe hetzelfde voor de paashaas. Lijm nu de stokjes op het vel en laat het even drogen.

STAP 3

Plak nu de bek, vleugels, poten, ogen en haren op het kuiken. Doe hetzelfde met de oren, neus, ogen en poten van de paashaas. Laat alles even drogen voor je verder gaat.

STAP 4

Kleur de pupillen van het kuiken in en kleur bij de paashaas de oren, pupillen, neus en poten in. Doe dit met kleurpotloden, krijtjes of met verf.

Knutsel met het hele gezin en gebruik het paaskuiken en de paashaas als tafeldecoratie tijdens het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner.


Het resultaat kan er als volgt uitzien:9 keer bekeken0 reacties

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok