OVER ONS & HET PROJECT

In Dilbeek hebben Vrije Tijd en Welzijn samen een aanbod uitgewerkt voor kleuters, lagere schoolkinderen en tieners om de geannuleerde fysieke speelpleinwerking in de paasvakantie te vervangen. Met een magazine en een online platform wil de gemeente kinderen een leuke vakantie bezorgen.

Na het annuleren van de speelpleinwerking naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus staken verschillende teams de hoofden bij elkaar. Samen met een heleboel enthousiaste jongeren ontwikkelden zij een magazine op maat van kleuters, lagere schoolkinderen en tieners. Omdat niet alle gezinnen toegang hebben tot internet of een computer kozen we er voor om naast een digitaal aanbod ook een aanbod in de bussen te voorzien. De eerste dag van de paasvakantie zullen zo’n 560 kinderen en tieners een boekje met activiteiten, raadsels en tekeningen ontvangen. Nadien volgen er nog 200 boekjes.

Maar het aanbod gaat ook ruimer. Wie de werking thuis verder wil ontdekken of beleven, kan vanaf maandag ook online terecht. Via speelpleinonline.net krijgen kinderen en ouders per leeftijd een aanbod te zien met spelen, cultuur en sport. We bieden de kinderen tijdens de vakantie de speelse prikkels, ontspanning en plezier aan die ze anders op het speelplein ervaren, met dezelfde inspiratie en motivatie, maar nu vanop afstand. We zijn heel trots op de animatoren die massaal wilden meewerken aan dit project.

De magazines en het online aanbod zijn beschikbaar vanaf maandag 6 april.

Dit project is een samenwerking tussen animatoren van Speelplein Begijnenborre en medewerkers van Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G en Team Kind- en Jongerenwelzijn.

Beluister hier een podcast over speelplein online

Foto magazine-1
Dreamy Sunset Mountains Instagram Post
Foto magazine-2
IMG_3543-

SPEELPLEIN

BEGIJNENBORRE

Elke schoolvakantie (behalve in de kerstvakantie) kan je naar de speelpleinwerking van Speelplein Begijnenborre komen.

Een enthousiaste groep animatoren staat klaar om je een leuke vakantie te bezorgen. Er is van alles te doen: knutselen, zwemmen, waterspelletjes, koken, bosspelen, balspelletjes, keuze-activiteiten, op uitstap en zoveel meer... en dit telkens in een leuk thema!

Samen met jongeren, die een expert zijn in het spelen, ontwikkelen we elke vakantie opnieuw een aanbod met spel, prikkels en ontspanning. De activiteiten zijn een mengeling van spelletjes, sport, cultuur en taalstimulering.

Hopelijk zien we elkaar snel terug op het Speelplein!

Wist je trouwens dat de inschrijvingen voor de zomervakantie begin juni starten? Inschrijven kan via dilbeek.ticketgang.eu

Meer info via https://kinderen.jind.be/speelplein-begijnenborre

speelplein@dilbeek.be - 02/451.69.40 - JinD.be

Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw

T.a.v. Speelplein Begijnenborre

Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek

speelplein@dilbeek.be

Dit project kwam tot stand dankzij Team Jongeren C&S, Team Kind C&S, Team Jeugd S&G, Team Kind- en Jongerenwelzijn en animatoren van Speelplein Begijnenborre.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • TikTok